Een gids voor het vinden van de beste zakelijke leningen voor uw bedrijf


Een gids voor het vinden van de beste zakelijke leningen voor uw bedrijf

Als ondernemer is het belangrijk om de juiste zakelijke lening te kiezen om zo uw bedrijf succesvol te laten groeien. Om de juiste beslissing te nemen, moet u eerst weten wat er allemaal beschikbaar is. Om u te helpen, hebben wij deze gids samengesteld, waarin we de verschillende soorten zakelijke leningen en financiële oplossingen voor uw bedrijf op een rijtje zetten.

Soorten zakelijke leningen

Er zijn een aantal verschillende soorten zakelijke leningen die u kunt aanvragen om te investeren in uw bedrijf. Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende:

 • Verschuldigingsleningen – deze leningen worden aangeboden door financiële instellingen om uw bedrijf te financieren. Ze worden meestal met een lange looptijd verschaft en zijn verdeeld in maandelijkse aflossingen.
 • Asset-based leningen – Een asset-based lening maakt gebruik van activa of eigendom van uw bedrijf als onderpand voor financiële steun. Er zijn een aantal verschillende soorten asset-based leningen, inclusief hypothekenleningen en factormobilisatie.
 • Kredietlijnen – ook wel kredietlijnen of kredietfaciliteiten genoemd, zijn leningen die u de mogelijkheid geven geld op te nemen als dat nodig is. Ze worden met name gebruikt door kleine ondernemingen en zijn meestal onderhevig aan een rentetarief.

Voorbeelden van zakelijke financieringsoplossingen

Ondernemers hebben veel verschillende opties als het gaat om het verstrekken van zakelijke leningen en financiële oplossingen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van de meest voorkomende financiële oplossingen:

 • Kredietkaarten – Kredietkaarten geven uw bedrijf toegang tot een lijn van krediet waarmee u uw bedrijfskosten kunt betalen. De belangrijkste voordelen zijn dat u kunt bijbetalen zodra u weet dat u extra liquide middelen heeft.
 • Crowdfunding – Met crowdfunding kun je geld verdienen door middel van delen. Er zijn veel crowdfunding-platforms, waar je campagnes kunt lanceren om geld op te halen voor je bedrijf.
 • Invorderingsfaciliteiten – Invorderingsfaciliteiten zijn financieringsoplossingen voor ondernemers die willen investeren in hun groei. Met deze financieringsoplossing kunt u opkomende kosten of uitgaven vooruitbetalen, waardoor u meer tijd heeft om cashflow te genereren.

Stap voor stap gids voor het zoeken naar de juiste zakelijke lening

Om erachter te komen welke zakelijke lening het beste bij uw bedrijf past, moet u de volgende stappen doorlopen:

 • Bepaal hoeveel geld u nodig heeft – Weet precies hoeveel geld u nodig heeft om uw doelen te bereiken. Let erop dat er mogelijk heffingen of kosten verbonden zijn aan het aanvragen van een lening.
 • Beoordeel uw financiële opties – Natuurlijk moet u eerst bepalen welke soort lening bij uw bedrijf en budget past. Controleer verschillende aanbiedingen, goedkeuringsvereisten en tarieven.
 • Vraag de lening aan – Nadat u de juiste lening hebt gevonden, kunt u de benodigde documenten aanvragen en verzenden. Indien goedgekeurd, krijgt u de gelden binnen enkele dagen.

Waar u op moet letten bij het afsluiten van een zakelijke lening

Voordat u een zakelijke lening afsluit, moet u nadenken over de followings zaken:

 • Goedkeuringsvereisten – Sommige leningen hebben meer strenge goedkeuringsvereisten dan andere, dus het is belangrijk om hier vooraf over na te denken.
 • Rente & kosten – Let op de rentepercentages en extra kosten die kunnen worden aangerekend, zoals advieskosten, transactiekosten, enz.
 • Betalingsvoorwaarden – Kijk ook naar de betalingsvoorwaarden die de Bank stelt: hoeveel en hoe vaak moet u terugbetalen?

Conclusie

Het is belangrijk om de juiste zakelijke lening te kiezen voor uw bedrijf. Door de verschillende opties te vergelijken op rentepercentages, betalingsvoorwaarden en extra kosten, kunt u de lening vinden die uw bedrijf het beste past.

bronnen

Bedankt voor je interesse in deze gids. Hieronder vindt u enkele bronnen die u kunt raadplegen als u meer informatie zoekt over zakelijke leningen en financieringsoplossingen.

 • Investopedia: Zakelijke leningen verklaring en kennis
 • Forbes: Crowdfunding als zakelijke financieringsoplossing
 • LendingClub: Kredietlijnen voor ondernemers

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Gerelateerd nieuws