Verstrekkingstermijn

Verstrekkingstermijn

Verstrekkingstermijn: Wat is het en hoe werkt het?

De verstrekkingstermijn is een belangrijk begrip in de wereld van zakelijke financieringen. Het verwijst naar de periode tussen het moment waarop een financieringsaanvraag wordt ingediend en het moment waarop de financiering daadwerkelijk wordt verstrekt. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat de verstrekkingstermijn precies inhoudt, waarom het belangrijk is en hoe je het in jouw voordeel kunt gebruiken bij het aanvragen van zakelijke financiering.

Wat is de verstrekkingstermijn?

De verstrekkingstermijn is de tijd die nodig is om een financieringsaanvraag te verwerken en de financiering daadwerkelijk te verstrekken. Deze termijn kan variëren afhankelijk van de financieringsvorm, de aanbieder en de specifieke omstandigheden van de aanvrager. Het is belangrijk om rekening te houden met de verstrekkingstermijn bij het plannen van jouw financieringsaanvraag, zodat je voldoende tijd hebt om de benodigde financiering te verkrijgen.

Waarom is de verstrekkingstermijn belangrijk?

De verstrekkingstermijn is belangrijk om verschillende redenen:

  1. Het helpt je bij het plannen van jouw financieringsaanvraag en het bepalen van de juiste timing voor het indienen van de aanvraag.
  2. Het geeft je inzicht in hoe lang het kan duren voordat je toegang hebt tot de benodigde financiering, zodat je jouw zakelijke activiteiten en cashflow hierop kunt afstemmen.
  3. Het stelt je in staat om verschillende financieringsopties en aanbieders te vergelijken op basis van hun verstrekkingstermijnen, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw bedrijf.

Voorbeeld van verstrekkingstermijn in de praktijk

Laten we een voorbeeld bekijken van hoe de verstrekkingstermijn in de praktijk werkt:

Stel, je hebt een groothandel in bouwmaterialen en je hebt dringend €50.000 nodig om een grote voorraad in te kopen voor een aankomend project. Je hebt besloten om een zakelijke lening aan te vragen bij een bank en een alternatieve financieringsaanbieder om de beste optie voor jouw bedrijf te kiezen.

De bank geeft aan dat hun verstrekkingstermijn gemiddeld 4 weken bedraagt, terwijl de alternatieve financieringsaanbieder een verstrekkingstermijn van 2 weken hanteert. Aangezien je de financiering binnen 3 weken nodig hebt, is de alternatieve financieringsaanbieder in dit geval de betere optie voor jouw bedrijf, ondanks dat de rente iets hoger kan zijn dan bij de bank.

Tips voor het verkorten van de verstrekkingstermijn

Hoewel de verstrekkingstermijn grotendeels afhankelijk is van de financieringsaanbieder, zijn er enkele stappen die je kunt nemen om het proces te versnellen:

  1. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten en informatie bij de hand hebt voordat je de financieringsaanvraag indient. Dit kan het proces aanzienlijk versnellen.
  2. Overweeg om gebruik te maken van een financieel adviseur of een platform zoals Financiering.nl om je te helpen bij het vinden van de juiste financieringsaanbieder met de kortste verstrekkingstermijn voor jouw specifieke situatie.
  3. Communiceer duidelijk en tijdig met de financieringsaanbieder over jouw behoeften en verwachtingen met betrekking tot de verstrekkingstermijn.

Door rekening te houden met de verstrekkingstermijn en de juiste financieringsaanbieder te kiezen, kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijf de benodigde financiering op tijd ontvangt en succesvol kan blijven groeien.