Zakelijke lening zonder BKR toetsing

Zakelijke lening zonder BKR toetsing

Zakelijke lening zonder BKR toetsing: Wat u moet weten

Als ondernemer kan het soms nodig zijn om een zakelijke lening af te sluiten om uw bedrijf te laten groeien of om tijdelijke financiële problemen op te lossen. Echter, als u een negatieve BKR-registratie heeft, kan het lastig zijn om een lening te krijgen bij traditionele banken en financiële instellingen. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden voor het verkrijgen van een zakelijke lening zonder BKR toetsing en geven we een voorbeeld van een situatie waarin dit van toepassing kan zijn.

Wat is een BKR toetsing?

Een BKR toetsing is een controle die wordt uitgevoerd door het Bureau Krediet Registratie (BKR) om te bepalen of u als kredietnemer in het verleden betalingsproblemen heeft gehad. Als u een negatieve BKR-registratie heeft, betekent dit dat u in het verleden betalingsachterstanden heeft gehad of nog steeds heeft. Dit kan het voor u moeilijker maken om een lening af te sluiten, omdat financiële instellingen u als een groter risico beschouwen.

Zakelijke lening zonder BKR toetsing: de mogelijkheden

Hoewel het verkrijgen van een zakelijke lening met een negatieve BKR-registratie lastig kan zijn, zijn er toch enkele mogelijkheden om financiering te verkrijgen zonder BKR toetsing. Hieronder bespreken we enkele opties:

  1. Alternatieve financiers: Er zijn verschillende alternatieve financiers op de markt die zakelijke leningen verstrekken zonder BKR toetsing. Deze financiers richten zich voornamelijk op de financiële gezondheid van uw bedrijf en uw toekomstige inkomsten, in plaats van uw persoonlijke kredietgeschiedenis. Voorbeelden van dergelijke financiers zijn Qredits, Floryn en Spotcap.
  2. Factoring: Factoring is een vorm van financiering waarbij u uw openstaande facturen verkoopt aan een factoringmaatschappij. Hierdoor ontvangt u direct een percentage van het factuurbedrag, terwijl de factoringmaatschappij het risico op wanbetaling overneemt. Factoringmaatschappijen voeren doorgaans geen BKR toetsing uit, waardoor dit een geschikte optie kan zijn voor ondernemers met een negatieve BKR-registratie.
  3. Microkrediet: Microkredieten zijn kleine leningen die worden verstrekt aan ondernemers die moeite hebben om financiering te verkrijgen via traditionele kanalen. In Nederland wordt microkrediet aangeboden door Qredits, een sociale kredietverstrekker die geen BKR toetsing uitvoert. Microkredieten kunnen oplopen tot €50.000 en hebben doorgaans een looptijd van maximaal 10 jaar.

Voorbeeld: Een zakelijke lening zonder BKR toetsing in de praktijk

Stel, u bent eigenaar van een klein marketingbureau en u heeft dringend extra kapitaal nodig om een nieuwe campagne voor een grote klant te financieren. Echter, door een persoonlijke financiële tegenslag in het verleden heeft u een negatieve BKR-registratie. Traditionele banken zijn terughoudend om u een lening te verstrekken, waardoor u op zoek gaat naar alternatieve financieringsmogelijkheden.

U besluit om een aanvraag in te dienen bij een alternatieve financier, zoals Floryn. Floryn voert geen BKR toetsing uit en beoordeelt uw aanvraag op basis van de financiële gezondheid van uw bedrijf en uw toekomstige inkomsten. Na een grondige analyse van uw bedrijfsgegevens en financiële situatie, keurt Floryn uw aanvraag goed en verstrekt u een zakelijke lening zonder BKR toetsing. Hierdoor kunt u de benodigde investering doen om de campagne voor uw klant te realiseren en uw bedrijf verder te laten groeien.

Conclusie

Een zakelijke lening zonder BKR toetsing kan een uitkomst bieden voor ondernemers met een negatieve BKR-registratie. Hoewel het verkrijgen van een dergelijke lening lastiger kan zijn dan bij traditionele financiële instellingen, zijn er verschillende alternatieve financieringsmogelijkheden beschikbaar. Door goed te onderzoeken welke optie het beste bij uw situatie past, kunt u alsnog de financiering verkrijgen die u nodig heeft om uw bedrijf te laten groeien en succesvol te zijn.