zakelijke lening starter

zakelijke lening starter

zakelijke lening voor starters:

Voor veel zakelijke starters kan het best lastig zijn om een lening te krijgen. Omdat banken voorzichtig zijn en geen risico’s nemen, kom je soms niet door de financiële controles die ze hanteren als je als starter één van hun leningen wil aanvragen. Gelukkig bestaan er ook andere mogelijkheden voor starters om geld te lenen. Met een zakelijke lening starter, kun je toch op een verantwoordelijke manier je bedrijf financieren.

Wat is een zakelijke lening starter?

Een zakelijke lening starter is een lening die specifiek bedoeld is voor starters met een klein bedrijf. Deze leningen zijn veel toegankelijker dan bankleningen, omdat de voorwaarden vaak minder streng zijn. Daardoor is de kans op aanvaarding veel groter. Deze leningen worden ook wel startersleningen genoemd.

Waarvoor kun je een zakelijke lening starter gebruiken?

Met een zakelijke lening starter kun je verschillende dingen:

  • Geld uitgeven aan je bedrijfsstart – Als je net een nieuw bedrijf start, kun je moeilijk het geld dat je nodig hebt op de bank storten. Met een zakelijke lening starter kun je hier wel geld voor krijgen.
  • Geld uitgeven aan bedrijfsmiddelen – Om je bedrijf te laten groeien heb je vaak nieuwe middelen nodig. Vaak heb je dit geld niet direct in kas. Deze leningen kun je dan gebruiken om dit te financieren.
  • Geld uitgeven aan marketing en reclame – Als je bedrijf wil groeien, heb je af en toe meer marketing en reclame nodig. Met een zakelijke lening starter heb je het geld om dit mogelijk te maken.

Waar kun je een zakelijke lening starter aanvragen?

Er zijn verschillende plekken waar je een zakelijke lening voor starters kunt aanvragen:

  • Kredietunie – Kredietunie biedt zakelijke leningen voor starters met een rente zo laag als 8%.
  • P2P-kredieten – Je kunt ook een lening aanvragen bij particuliere investeerders via P2P-kredieten. De rente is echter variabel en de voorwaarden vaak strenger.
  • Crowdfunding – Met crowdfunding kun je geld ophalen van investeerders. Je moet wel in staat zijn om een sterk business plan te schrijven en je best doen om investeerders ervan te overtuigen dat je bedrijf een goede investering is.

Voor wie is een zakelijke lening starter geschikt?

Een zakelijke lening starter is ideaal voor starters die een klein bedrijf hebben. Deze leningen zijn toegankelijker omdat ze minder strikte voorwaarden hebben en je kunt ze aanvragen zonder dat je een grondig verleden met financiële gegevens hoeft te tonen. Hierdoor zijn ze geschikt voor mensen die net een bedrijf zijn gestart en geen cijfers hebben om de lening te rechtvaardigen.

FAQ

Is een zakelijke lening starter duur?

Nee, zakelijke leningen voor starters zijn meestal goedkoper dan reguliere leningen omdat er minder voorwaarden aan verbonden zijn. Kredietunie biedt bijvoorbeeld leningen tegen een rentepercentage van 8%, wat veel lager is dan de meeste kredieten die je bij banken kunt aanvragen.

Kun je meerdere leningen afsluiten?

Ja, je kunt verschillende leningen afsluiten als je meer geld nodig hebt voor je bedrijf. Het is wel belangrijk dat je een goede budgetplanning maakt en dat je altijd zorgvuldig rente en aflossingen op tijd betaalt.

Kan ik als ik een zakelijke lening starter heb, nog een reguliere lening aanvragen?

Ja, maar dit hangt af van de reguliere lening. Als de voorwaarden van de lening te strikt zijn, kan het zijn dat je niet in aanmerking komt. In dat geval verstaan banken het als een risicovolle investering en zullen ze je niet meer geld lenen.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Gerelateerd nieuws